Pentuinfo

Pentuinfo

Pentusunnitelmia 2025-2026

Valkoinen pentue Minnille (Darrenhoff Ultima Thule) suunnitteilla keväälle 2025. Uroksen tiedot julkaistaan kun suunnitelmat tarkentuvat / astutus onnistunut. Alustavia pentukyselyitä voi laittaa sähköpostitse.

Nalalle (Miss North Light Rapidamente) on suunnitteilla pentue näillä näkymin syksyllä 2026. Uroksen tiedot julkaistaan kun suunnitelmat tarkentuvat / astutus on onnistunut. Alustavia kyselyitä Nalankin pentueesta voi laittaa sähköpostitse.

Nanaleen Helmenhohto 9vko

Tavoitteenani on kasvattaa rodunomaisia, tasapainoisia ja terveitä Mittelspitzejä. Pentuja syntyy vain harvakseltaan, sillä yhdistelmät valitaan huolella harkiten. Haluan hoitaa jokaisen pentueen ja pennun mahdollisimman hyvin, jotta niillä olisi parhaat mahdolliset eväät elämäänsä. Kerään mahdollisimman paljon tietoa riskeistä, sekä sukujen terveystilanteesta ennen lopullista päätöstä yhdistelmän toteuttamisesta.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä, sirutettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut syntyvät ja kasvavat normaalin arjen keskellä, tottuen erilaisiin kodin ääniin ja toisiin koiriin. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja. Pennut myydään lemmikeiksi ja perheenjäseniksi.

Meillä ei ole varauslistoja, vaan jokaiselle pennulle pyritään etsimään sopivin koti yksilöllisesti.

Mittelspitz on älykäs ja melko aktiivinen rotu, joka rakastaa yhteistä tekemistä omistajansa kanssa. Siksi pennut luovutetaan ensisijaisesti perheenjäseniksi koteihin, joissa panostetaan yhteiseen tekemiseen ja harrastamiseen koiran kanssa. Etukäteen on hyvä pohtia, minkälaisia aktiviteetteja on valmis tarjoamaan vilkkaalle koiralle. Tärkeintä ei ole näyttely- tai kilpakentille tähtääminen, vaan koiran hyvinvointi johon tärkeänä osana kuuluu myös aktviointi. Vien kasvattejani mieluusti näyttelykehiin itse, mikäli koiran esittäminen jännittää tai ei tunnu omalta harrastukselta.

Toivon tulevilta kodeilta sitoutumista terveystarkastuksiin (vähintään Pevisan vaatimat ja Mittelspitz ry:n suosittamat tutkimukset), jotka tehdään koiran ollessa 1-2 vuotta.


Pentua etsivien toivon kertovan viestissään:

  • Keitä perheeseenne kuuluu, miten ja missä asutte, onko teillä kotona jo lemmikkejä? Millaista perheenne arki on?
  • Millainen koirakokemus teillä on?
  • Minkälaisia toiveita teillä on pennun suhteen? Mitä aktiviteetteja tai harrastuksia olette ajatelleet koiran kanssa harrastaa?
  • Miksi juuri Mittelspitz? Onko rotu entuudestaan tuttu, tai miten olette kyseiseen rotuun päätyneet?
  • Miten päädyitte kysymään pentua juuri meidän kennelistä?
  • Oletteko valmiita tapaamaan ja tutustumaan etukäteen, jopa ennen pentujen syntymää?

Etsimme ajoittain sijoituskoteja lupaaville pennuille.

Pennunostajan opas

Jalostussuositukset 2023

Jalostuksen tavoiteohjelma 2023-2027

Koiran hankkiminen

Miksi terveystutkimukset ovat tärkeitä myös kotikoirille?